美國禮來並未授權其他藥廠,難以達到禮來犀利士的高品質。 https://yescialis.com/ 每日定時服用小劑量,血液可緩慢達到治療濃度,有利於控制治療效果。
Pisci koje volimo,  Pričamo sa

Pričamo sa Bobanom Stojanovim

Kroz školovanje nas nikada nisu učili KAKO da učimo i zbog toga mnoga deca ali i mi odrasli ne pamtimo sve informacije koje smo čuli. Metodologiju kako efikasno da pamtite informacije i učite može vam pojasniti Boban Stojanov, na predavanju koje se 3.9.2021 održava u Frankfurtu.

Mi smo sa njim popričali o njegove dve knjige: „Brzo učenje“ i „Tesla ciljevi“. Znanja ili bolje reći saznanja iz knjiga su univerzalna i mogu da ga koriste svi oni koji uče, bez obzira da li su postdiplomci, doktoranti, profesionalci na usavršavanju, a biće zanimljivo i roditeljima koji žele da pomognu svojoj deci.

 -Za početak nas je zanimalo ko je zapravo Boban Stojanov?

Boban Stojanov je istraživač lepota života, neko ko je došao do određenog znanja na teži način. Naime, kada sam upisao četvrtu godinu fakulteta – koji ne volim – shvatio sam da ukoliko nešto iz korena ne promenim u vezi sa učenjem nikada neću završiti studije. U tom momentu nisam znao nikog ko mi može pomoći na bilo koji način i osetio sam se jako bespomoćnim. Tada sam se zakleo da ukoliko nađem način kako da završim fakultet ta metodologija će postati dostupna svima. I tako je po diplomiranju nastala knjiga Brzo učenje i edukativni centar Akademija znanja.

-Zašto brzo učenje? Da li to znači da smo lenji?

Na žalost apsolutno ne znači da smo lenji. Đaci i studenti provode ogromno vreme uz knjigu. Ili isčitavaju gradivo satima ili ponavljaju naglas ili besomučno prepisuju lekcije. Za to postoji samo jedan razlog – niko nas nikada nije učio kako se uči. Brzo učenje je efikasan način da se bilo koje gradivo nauči za veoma kratko vreme i to na lak i zabavan način.

-Koliko metoda Brzog učenja ima?

Metod Brzog učenja je jedinstvena metodologija koja se zasniva na tri principa:

  • Istovremeno zaposliti obe hemisfere mozga
  • Uskladiti emocije
  • Ponoviti naučeno po tačno određenim memorijskim ciklusima!

 -Da li znate da pomažete svetu na ovaj način?

Da li pomažem svetu, nisam siguran ali pomažem veoma rado i sa velikim zadovoljstvom pojedincima koji se prijave za seminare i individualne obuke.

Drugu knjigu pre nego što je napisao imao ju je na pameti nekih 4-5 godine ali nije imao ime. Tesla je bio izuzetan, ali je ga je otac „trenirao“ raznim metodama da pamti i razvije vizualizaciju koja pomaže kod ostvarenja ciljeva. Otuda naslov „Tesla ciljevi“ koji je veoma privlačan.

-Kako ljudi reaguju na knjigu?

Tesla je imao sve osobine koje su potrebne da bi čovek bio jako uspešan. Iz te činjenice je nastala ideja za naslov knjige. Prvi utisak je sama knjiga koja je urađena jako kvalitetno. Posle prvog čitanja čitaoci kažu da im je sada kristalno jasno šta trebaju da urade da bi ostvarili željeno.

-Zašto su nam važni ciljevi, a nikada ne stignemo do njih?

Svako od nas ima jako puno želja. Ponekad u životu te želje pretvorimo u ciljeve. Neke ostvarimo, a neke ne. Tako je i nastala knjiga Tesla ciljevi. U njoj se pored teorijskog dela nalaze i konkretne vežbe i tehnike koje nam pomažu da za kratak vremenski rok ostvarimo ono što želimo.

-Koliko je važna vera?

Postoji izreka: Ukoliko u nešto možeš da poveruješ, to možeš i da ostvariš. Međutim, često se dešava da kada nešto veoma jako želimo tada ne verujemo da to možemo da ostvarimo. Tada je potrebna akcija. Potrebno je raditi na potencijalnim strahovima, alibijima i uverenjima, njih ukloniti i vera će se pojaviti i osnažiti nas da nastavimo ka ostvarenju cilja.

-Da li reči imaju moć (afirmacije)?

Reči svakako imaju moć. Mogu da nas nadahnu, obodre, daju nam vetar u leđa ali mogu i da nas uvrede, povrede i zaustave. U današnje vreme dosta su popularne afirmacije. To su reči ili kratke rečenice koje nam prijaju kada ih izgovaramo naglas ili u sebi. U mojoj prvoj knjizi „Brzo učenje“ na strani 63 postoji vežba koja je u vezi sa afirmacijama i načinom kako da nam reči postanu saveznici.

U knjigama ćete još saznati i da prepoznate kada dolazi do trenutka zaboravljanja i kako to da sprečite, kada naš mozak dolazi do rešenje, zašto je bitno samopouzdanje… Mislim da je to dovoljan razlog da kupite knjige, ali i da svi vi koji živite u Nemačkoj posetite predavanje u Frankfurtu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d bloggers like this: