Pričamo sa Anom Srećković
Pisci koje volimo,  Pričamo sa

Pričamo sa Anom Srećković

Vreme je da vam predstavimo jednu mladu damu rodom iz Srbije, koja je išla za svojim snovima i ostvarila ih. Nekada davno imala je ideju da svoja iskustva iz zivota pretoči u knjigu koja će se lako čitati i zavoleti i upravo to je uspela. Njeno ime je Ana Srećković (možda ima nešto i u prezimenu), a knjiga prvenac je “Onda kada sam srela sebe”.

-Za početak predstavite nam se u par rečenica.

Ana Srećković je neko ko sanja i ostvaruje svoje snove, nekada zaboravi neki san ili se predomisli ali ne odustaje…rođena sam u Kragujevcu, a poslednjih godina živim u Minhenu. Bavim se godinama poslom koji volim i gde sam stekla mudrosti i iskustva od mnogih zena.

-Da li je možete da nam približite o čemu se radi u Vašoj knjizi “Onda kada sam srela sebe”.

Kroz razgovore sa ženama primetila sam da je mnogima falio vetar u leđa u nekim segmentima života. Upravo, želeci da im ja budem vetar u leđa nastala je moja knjiga.

-Kome je namenjena ova knjiga?

Prilagođena je svim uzrastima i satkana od najbitnijih stvari u životu – kako ja gledam na te stvari i sa događajima iz mog života ( ne u svim delovima ali dovoljno da potvrdi moju teoriju ili stav). Duhovito štivo koje se čita više puta i u kome ima mesta sa susret vaše olovke i knjige. Cilj mi je da čitaoci steknu svoje, a ne tuđa uverenja i navike.

-Promotiv je izdavačka kuća iz Minhena koja daje šansu i neafirmisanim piscima. Kako je došlo da saradnje između Promotiva i Vas?

Saradnja sa Promotivnom nastala je jer poznajem Dušku relativno dugo. Ona mi je dozvolila da sanjam svoj san i omogućila da on postane java. Pronudila mi je lektore koje poznaje, štamparije, bila tu kada je zaškripalo i bila ono najvažnije moj VETAR u leđa.

-Šta očekujete od knjige i saradnje sa Promotivom?

Očekivanja nemam nikada što u mojoj knjizi i stoji jer očekivanja su ta koja nam remete vezu, saradnju, posao, brak… Više volim da ne očekujem u životu i uvek budem srećna – što je i suština života.

Promocija knjige Ane Srećković u Minhenu se očekuje u septembru, ako Korona opet ne pokvari planove. Ono što nas je najviše interesovalo za kraj je da li Ana ima u planu još neki svoj rukopis da objavi?

Naravno, postoje još dve knjige u mom računaru koje sređujem i prva sledeća će se zvati “Onda kada sam srela vas”, a treći nastavak ide nekako logično “Onda kada sam srela tebe”.

Možda zvuči paradoksalno da nekom ko se preziva Srećković poželimo sreću ali svakako se radujemo svakoj novoj knjizi u izdanju Promotiva i jedva čekamo promociju – možda tada sretnemo pravu sebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

%d bloggers like this: