O piscima,  Pisci,  Pisci koje volimo

Brankica Damjanović

Brankicu životni put vodi od Prištine preko Pirota do Beograda. Dve decenije se bavila novinarstvom na RTS-u gde je književnica u njoj sazrela da se pisanjem danas bavi profesionalno.

U Pirotu piše svoju prvu knjigu “(M)učenje jezika” upravo zbog neispravnog govora u tom gradu. Nedugo zatim nastaje knjiga “Natura sana” koja govori o negovanju zdravlja, kako fizički tako i mentalno. Sa porodicom se seli u Beograd gde dolazi na ideju da sinu za 18-ti rođendan posveti knjigu “Moj sin Jovan”, a ćerka je za punoletstvo dobila knjigu simboličnog naziva “Kći”. Ulazi u svet društvenih mreža gde je sve u kratkoj formi pa tako dolazi inspiracija za tri povezane knjige: “Dobro je…”, “Ne bih ovo mogla bez tebe” i “Rukopis mog brata”. Ove knjige su za kratko vreme doživele više izdanja i vinule je u literarno nebo. U poslednjoj (za sada) osmoj knjizi “Rekla mi je volim te“ nastavlja da deli sa publikom svoja svakodnevna zapažanja i pronalaženje dobra u svakoj situaciji. Ubedljivo najomiljeniji autor kratke forme u kojoj dominiraju poruke ljubavi, mira I konstantnog samounapređivanja.

Svaka Brankicina priča je plod istinski proživljenog trenutka, rezultat njenog ličnog preispitivanja i potrage za smislom, dokument o jednom životu koji nikako nije lak, ali je van svake sumnje lep. Kako sama kaže ne piše recepte za sreću, već želi da podstakne da svaki čovek nađe unutrašnji mir jer je samo mir iznad sreće.

Trenutno je aktivnija na društvenim mrežama, međutim to ništa ne menja jer pisac piše srcem, a olovkom zapisuje.

%d bloggers like this: